Friday, November 2, 2012

ALHAMDULILLAH..29 WeeKs...

Assalamua'laikum semua..

antara gaya2 baby dlm perot nei..hehe juz nk share..

Alhamdulillah sedar tak sedar my precious little one dah genap 29 wks..hurm..cepat kan masa berlalu.. Setinggi-tinggi kesyukuran kupanjatkan pada MU..ALHAMDULILLAH atas kurnian terindah ini...

Kepada semua 'mommy wannabe' yg seangkatan dgn RF mesti tak sabar kan nk tunggu baby lahir nanti...hehe..hurm..happy2 jugak tapi jgn lupa jaga kesihatan n buat homework yg nurse bg tu..carta gerak baby jgn lupa isi plak ye..haha..n yg dok sakan shopping keperluan baby tu, kawal nafsu tu..jgn boros sgt...

1st preparation yg RF buat after baby genap 7 bulan @ 28wks ialah RF ready siap2 'E-BAG'..which is stands for Emergency Bag..(rekaan sendiri nei..suka hati ja) dalam E-Bag RF nei mesti ada:

1Maternity pads (pad yg besar tu utk guna pas bersalin-1 paket je jgn beli byk2 plak ni utk 1st day je)
2.Disposable panties (nk guna masa kt hospital je pon,1 paket dh cukup)
3.Kain batik sehelai
4.Baju utk ibu (2 helai pon ok)
5.Stokin tebal
6.Towel
7. Napkin baby (at least 3 helai,1 untuk bungkus uri baby)
8.Towel baby
9. Baju baby (2-3 helai)
10. NB pampers (4-6 keping utk dlm beg nei)
11. Tisu basah (yg kecik je)
12. Blanket baby
13. Barut baby (RF spare 3 helai je dlm beg ni)
14. AIR ZAM ZAM DAN KURMA NABI (utk buka mulut baby nnt)
15. Sarung tangan&kaki baby
16. Plastic bag (2-3 pcs)
17.Baby bath,minyak yuyi,bedak,baby oil (yg kecik je letak dlm satu beg uncang kecil)
18. Selipar utk si Ibu
19.Bantal baby(yg cute tu 1 je)

Semua barang kt atas nei..letak dalam satu beg yg sesuai...kalo kuar je make sure bawa beg nei..just in case tiba2 baby nk kuar ke kan..mn tau..hehe..escpecially bila baby dh nearly 37wks..jgn lupa bgtau hubby tentang E-Bag nei..




MoMmy WaNnabe...(^^,)

Assalamua'laikum...

Sekejap je kita dh masuk bulan November utk tahun 2012 nei...kepada semua ibu2 mengandung kt luar sana yg seangkatan dgn RF, sila jaga diri anda sebaik mungkin..ur health, emotion,etc..ok..
So, arini RF nk share ngn semua tentang tahap perkembangan janin dari minggu pertama sampai lah minggu 40..Bukan apa,tgh google pasal baby movement pastu terjumpa lak info yg menarik nei..mesti semua bakal ibu2 suka baca n nak tahu apa ur little precious one buat dalam rahim tue..hehe same goes to me masa awal2 tahu 6wks pregnant..punya la happy n excited sesangat nk tahu camane baby membesar dlm perot nei ha...

So,lets check it out..(^^,)

I. Trimester Pertama (0 -12 Minggu)
Minggu ke 1 :
Pada minggu ini, anda akan mengalami menstruasi terakhir sebelum kehamilan. Perdarahan terjadi dan hormone-hormon di tubuh pun tengah mempersiapkan sel telur untuk dilepaskan.

Minggu ke 2 :
Uterus (dinding rahim) menebal dan mempersiapkan untuk tahap ovulasi.

Minggu ke 3 :
Adalah masa ovulasi (pelepasan telur). Kehamilan mulai terjadi pada saat ini. Pembuahan terjadi pada saat sperma dari pasangan anda bertemu dengan sel telur  anda di tuba falopi. Pembuahan memerlukan waktu 4 hari, setelah telur dibuahi maka dinamkan zygote.

Minggu ke 4 :
Inilah saat buat si zygote kecil untuk menemukan tempat di dalam rahim anda. Dengan berakhirnya minggu ini, anda tidak mendapat menstruasi, dan menjadi tanda pertama kemungkinan kehamilan anda. Pada beberapa wanita mendapatkan sedikit pendarahan dan disalahartikan sebagai menstruasi, sebenernya pendarahan yang sedikit itu karena implatasi dari zygote ke dinding rahim anda.

Minggu ke 5 :
Ukuran bayi anda sekarang sekitar sebiji apel, dan disebut sebagai embrio. Bayi anda sudah mempunyai detak jantung sendiri, plasentas dan tali pusat sudah bekerja sepenuhnya. Vesikel-vesikel otak primer mulai terbentuk dan sistem saraf mulai berkembang.

Minggu ke 6 :
Embrio terlihat seperti berudu. Pada minggu ini bayi dapat mengenali kepala, ekor, tangan dan anggota badan yang masih seperti tunas. Pada minggu ini merupakan pembentukan awal dari hati, pancreas, paru-paru, kelenjar tiroid dan jantung.

Minggu ke 7 :
Jantung sudah terbentuk lengkap. Saraf dan otot bekerja bersamaan untuk pertama kalinya. Bayi pun mempunyai reflek dan bergerak spontan (namun anda belum dapat merasakannya). Akhir minggu ke tujuh ini otak akan terbentuk lengkap.

Minggu ke 8 :
Sekarang embrio sudah berukuran panjang sekitar 25-30 mm. Lengan dan kaki sudah terbagi menjadi komponen paha, kaki, tangan, lengan, bahu. Organ reproduksinya mulai terbentuk begitu juga dengan kartilago dan tulang. Telinga luar sudah terbentuk sempurna, mata membentuk pigmen. Di dalam otak, jaringan saraf berhubungan dengan lobi penciuman di otak. Jantung sudah memompa dengan kuat dan irama teratur.

Minggu ke 9 :
Pergerakan pertama fetus dapat dideteksi dengan USG. Pada minggu ini perut dan rongga dada sudah terpisah dan otot mata dan bibir atas terbentuk.

Minggu ke 10 :
Tulang sudah menggantikan kartilago. Diafragma memisahkan jantung dan paru-paru dari perut. Otot leher terbentuk. Otak berkembang cepat dalam bulan terakhir ini sehingga proporsi kepala lebih besar daripada tubuh.

Minggu ke 11 :
Organ seks luar sudah terbentuk, juga folikel-folikel rambut dan gigi. Bayi sudah dapat menelan cairan amnion dan mengeluarkan kembali (kencing).

Minggu ke 12 :
Ukuran fetus anda sekarang sekitar 8 cm. Semua organ vital bayi sudah terbentuk. Dengan signal dari otak, otot akan merespon dan bayi sudah dapat menedang. Di akhir trimester pertama, organ-organ tubuh bayi sudah terbentuk. Rasa mual dan lelah pada anda sudah hilang. Perkembangan selanjutnay anda akan melihat pertumbuhan bayi (dan juga anda) bertumbuh lebih besar.

II. Trimester Kedua (13 – 28 Minggu)
Memasukin trimester ke dua ini, dunia luar sudah mulai menyadari anda sebagai seorang calon ibu, karena perut anda sudah mulai terlihat. Bersamaan dengan rasa mual, lemas menghilang pada akhir trimester pertama, bayi anda akan terus bertumbuh, begitu juga dengan diri anda.
Perkembangan bayi anda pada bulan kehamilan 13-28 minggu (trimester kedua) adalah sebagai berikut :

Minggu ke 13 :
Panjang bayi sekitar 7.5 cm dengan trakea, paru-paru, perut, hati, pancreas, dan usu berkembang ke fungsi terakhir. Pita suara mulai terbentuk, dan tunas gigi muncul dengan 20 gigi bayi. Pada minggu ini jari tangan, telapak kaki mulai terlihat.

Minggu ke 14 :
Pada minggu ini organ seks bayi sudah dapat dibedakan apakah laki-laki atau perempuan. Denyut jantung bayi berdetak kuat (detak jantung hampir 2x lebih cepat dari anda) dan anda dapat mendengarkannya di dokter nada. Bayi juga sudah siap memberi respon terhadap dunia di luar rahim ibu. Bayi mungkin akan bergerak bila anda mengusap perut anda, tapi anda mungkin masih belum dapat merasakannya.

Minggu ke 15 :
Bayi anda sudah mulai dapat mendengarkan anda, mendengarkan denyut jantung anda, suara perut anda, juga suara anda. Sekarang bayi anda sudah mulai mempunyai rambut di kepala, juga bulu mata dan alis. Ukurannya sekarang 114 gram dengan panjang sekitar 15 cm.

Minggu ke 16 :
Jika anda melakukan USG saat ini mungkin anda dapat mengetahui jenis kelamin bayi anda. Otot bayi sudah berkembang dan menjadi kuat. Gerakannya semakin aktif. Mulai menghisap ibu jarinya, menguap, merenggangkan tubuhnya, sudah mampu menelan, kencing dan cegukan. Pada minggu ini jika sinar terang diletakkan di perut anda bayi akan menggerakkan tangan dan matanya.

Minggu ke 17 :
Masih banyak ruang dalam rahim anda sehingga bayi akan bergerak merasakan sekitarnya. Kulit bayi anda berkembang dan transparan. Terlihat merah sebab pembuluh darah masih terlihat jelas.

Minggu ke 18 :
Sekarang bayi sudah dapat mendengarkan suara dari luar tubuh anda. Bayi akan bergerak atau melompat ketika mendengarkan suara keras. Otot bayi sudah dapat berkontraksi dan relaks, bayi sudah dapat menendang atau meninju. Bergerak sangat aktif, dalam minggu ini mungkin anda sudah dapat merasakan gerakan putarannya untuk pertama kali.

Minggu ke 19 :
Sekarang panjang bayi anda sekitar 23 cm. Jika anda belum juga merasakan bayi anda, mungkin anda akan mulai merasakan gerakkannya pada minggu ini.

Minggu ke 20 :
Otot bayi anda semakin kuat setiap minggunnya. Jika sebelumnya mungkin anda masih belum dapat merasakan gerakannya, maka sekarang ini anda pasti akan merasakannya. Tapi mungkin anda salah mengartikan gerakannya pertama kali sebagai angin, karena terasa seperti letupan gelembung-gelembung di dalam.
Bayi anda bergerak sekitar 200 kali sehari, tapi anda hanya akan merasakan sedikit dari semua gerakan ini.

Minggu ke 21 :
Panjang bayi sekitar 28 cm. Anda akan merasakan lebih banyak gerakan bayi anda sekarang karena bayi makin aktif.

Minggu ke 22 :
Bayi anda sadar akan lingkungannya dan ia akan merasa lebih tenang ketika mendengarkan suara dan sentuhan anda di perut. Tubuh bayi mulai memproduksi sel darah putih. Ini penting untuk bayi dalam melawan penyakit dan infeksi.

Minggu ke 23 :
Sekarang ukuran kepalannya sudah sesuai dengan tubuhnya. Saat ini bayi terlihat sama seperti yang akan lahir nanti, tapi masih lebih kecil dan kurus. Anda dapat mendengarkan detak jantung bayi anda dengan stestoskop. (letakkan stestoskop langsung di perut anda). Pada saat ini pertumbuhan otoknya sangat cepat.

Minggu ke 24 :
Pendengaran bayi sudah terbentuk sempurna. Bayi akan bergerak dengan suara musik dari luar. Bayi mulai membentuk pola kapan saat ia tidur dan kapan saat bangun, Anda akan merasakan suatu saat bayi bergerak terus, dan saat yang lain tidak.

Minggu ke 25 :
Bayi mulai berlatih bernafas dengan menghirup dan menghembuskan cairan amnion, yang mana kadang membuat bayi seperti cegukan, dan anda akan dapat merasakannya juga.

Minggu ke 26 :
Bayi sudah mempunyai lemak dibawah kulit, yang akan membantu mengontrol suhu tubuhnya pada saat lahir. Wajah dan tubuhnya secara umum akan terlihat saat lahir. Panjang sekitar 28-32 cm dengan berat sekitar 680 gram.

Minggu ke 27 :
Matanya sudah terbuka dan mampu melihat sekelilingnya untuk pertama kalinya. Bayi terlihat seperti bernafas tetapi sebenarnya bayi mengambil air bukan udara. Ini merupakan latihan yang baik untuk paru-parunya.

Minggu ke 28 :
Pada bayi laki testis akan turun ke kantung skrotum. Jaringan otak berkembang. Sekarang bayi anda dapat bermimpi.

III. Trimester Ketiga (29 – 40 Minggu)
Memasuki trimester terakhir ini anda akan mulai mengunjungi dokter 2 minggu sekali, sibuk mencari nama untuk si kecil, dan kurang waktu tidur karena perut yang semakin membesar. Perasaan bahagia melambung meyertai hari-hari anda di trimester ketiga ini. Dan di bawah ini adalah perkembangan bayi dalam kandungan anda pada trimester terakhir.

Minggu ke 29 :
Posisi bayi saat ini mempersiapkan diri seperti posisi lahir dengan kepala ke arah bawah. Jaringan lemak terur terbentuk.

Minggu ke 30 :
Bayi anda mengisi hampir seluruh ruang di rahim anda. Ketika bayi menendang atau mendorong, anda dapat melihat kaki atau tangannya bergerak di bawah kulit perut anda. Otak berkembang sangat cepat.

Minggu ke 31 :
Bayi makin bertumbuh besar, sehingga ruangan rahim menjadi lebih sedikit, ini membuat bayi kekurangan ruang untuk bergerak. Bayi kemungkinan dalam posisi melengkungkan badan dengan dengkul dilipat, dagu di dadanya dan tangan dan kaki saling bersilang.

Minggu ke 32 :
Bayi berada dalam posisi kepala dibawah sampai lahir nanti. Bayi akan tetap menedang, gerakan rata-rata sehari meningkat 375 per hari. Tapi anda tidak akan merasakan semuannya ini, dan 10 gerakan sehari sudah normal.

Minggu ke 33 :
Anda akan semakin merasakan gerak bayi karena bayi mengisi hampir seluruh ruang rahim. Gerakan akan menjadi aktif suatu waktu yang bisa membuat anda merasa tak nyaman, terutama ketika kakinya di bawah tulang rusuk anda. Pada minggu ini seluruh rambut bayi telah tumbuh.

Minggu ke 34 :
Pada minggu-minggu ini terjadi pertumbuhan yang pesat terhadap otak. Semua sistem tubuh sudah terbentuk dengan sempurna, meskipun paru-paru masih tetap belum matang. Bayi memberi respon terhadap suara yang familiar.

Minggu ke 35 :
Bayi terus menambah cadangan lemak bawah kulitnya. Kepala bayi sudah mulai memasuki panggul.

Minggu ke 36 :
Mulai dari minggu ini bayi sudah mempunyai ukuran dan kematangan yang siap untuk lahir. Jika bayi lahir pada minggu ini bayi lair premature tetapi bayi akan baik-baik saja. Pada bulan terakhir kehamilan ini bayi akan mendapat antibody dari ibunya, seperti campak. Lemak akan terus bertambah dibawah kulit bayi setiap hari.

Minggu ke 37 :
Bayi akan terus berlatih untuk menggerakkan paru-parunya, karena bayi akan bernafas setelah dilahirkan. Jika posisi kepala bayi dibawah maka kemungkinan kepala sudah memasuki panggul ibu pada minggu ini.

Minggu ke 38 :
Reflek bayi sudah terkoordinasi, bayi sudah dapat mengedipkan mata, menggerakkan kepala, memegang, dan merespon suara, sentuhan dan cahaya. Bayi sudah dapat  membedakan antara terang dan gelap.

Minggu ke 39-40 :
Bayi sudah siap untuk lahir. Sekarang ini bayi sudah terlihat cukup montok. Dengan lemak yang terbentuk dibawah kulitnya, akan mampu mengatur suhu tubuhnya saat lahir. Kulit bayi halus dan lembut. Berat bayi sekitar 2.7 kg – 3.2 kg dengan panjang sekitar 50 cm.

sumber mr google..
 Crayon note: masa RF tgh wat entry nei..si kecik dalam perot nei bkn main suka lagi..hehe.. Bila baby move dlm perot nei rasa bahagia ja..(^^,) bahagia2 jgk jgn lupa kira n fill up jadual pergerakan baby yg nurse bg tue ye..hehe..

Friday, September 21, 2012

LiTTle PrinCess..GenaP 1 TahuN..

Assalamua'laikum...

Hari ni RF curi sket masa untuk on9..dh lama nk update blog..tp x sempat..huhu..malam raya aidilfitri yg lepas my family celebrate bday Little Princess (my dear niece)..genap umur dia setahun..dia lahir malam raya tahun lepas...my dear hubby beli kek coklat utk dia...hehe..punya la suka dia makan kek tu skali dgn pisau pon dia nk makan...

Tadaa...bukan kek ja dia makan..skali pisau pon nak ngap..hehe..abis comot..

Ni la kek si kecik tu..pak ngah dia belikan...kek ni ja yg ok pon..kek kartun dh abes..huhu

Ok lah...ada lagi mende nak post nei..tp create tak abes lagi (ceh alasan..sebenanye malas..huahua..)

Ok..take care all...Assalamua'laikum..

Monday, August 13, 2012

Kelebihan Ibu Mengandung

Assalamua'laikum...Salam Ramadhan..

Untuk semua ibu-ibu mengandung...jom baca ni....

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.…

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. …

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat

Anak-anak adalah amanah dari ALLAH s.w.t. dan ianya sebahagian dari ujian ALLAH s.w.t. kepada kita hamba-hambaNYA. Firman ALLAH s.w.t. : ” Harta benda dan anak-anak kamu hanyalah menjadi ujian dan di sisi ALLAH ada pahala yang besar.? ” (Al-Quran Surah At-Taghabun, 64 : 15)

Sebagai ujian, ianya akan dipertanggungjawabkan. Orang yang malang ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya tidak membawa kebaikan kepadanya di akhirat.
Rasulullah SAW diberitakan telah bersabda :
“Tahukah engkau siapakah orang yang mandul.? Berkata para sahabat : Orang yang mandul ialah orang yang tidak mempunyai anak. Lalu Rasulullah SAW berkata Orang yang mandul itu ialah orang yang mempunyai ramai anak tetapi anak-anaknya itu tidak memberi kemanfaatan kepadanya sesudah ia meninggal dunia.
(Maksud Al-Hadith )

Thursday, May 10, 2012

MaRi MeMBOoLie..(^^,)

Assalamua'laikum...n have a nice day bloggerz..

Wahh...dah b'sawang rasanya blog RF nei..hehe..sian blog nei dipinggirkan..hehe..sebenaunye xde idea and a bit bz ngn keje2 yg sengaja di bz kan..hahahaha...

Tetiba tgh malam +awal pagi buta yg gelap gulita ini telah menggerakkan jari jemari RF utk meLOGIN and menggerakkan saraf2 dlm otak nei utk mencreate post kt blog nei...hehe..

Neway xde story yg best pon just nk share a few pic adegan2 BooLie memBooLie little princesss...huahuahuahua (gelak jahat giler2)..directornya opkoz la anty RF n bonda kpd little princess..hikhik...kejadian ini berlaku around awal 1pg...tmpt kejadian opkos lah kat 'My HOME SWEET HoMe kedah' ...

lets cekidout pic booliee ini..hihihi...



macey mak ngah kewanee buli syaye..hehe...syaye shuke!!

Actually, RF siap record video lg..tp malas nk upload..hehehe...gmbo je le senang...

k lah..nite all...slmt tdo..suwitt dream...

Assalamua'laikum...

Thursday, November 3, 2011

~LiTTLe PriNceSS~

Assalamua'laikum....

Testing..testing..1...2...3..hehe..
Wahh lame nye x wat post kt blog..hehe..arini ntah camner leh ter POST plak..dah lama sebenanye dh update kt blog nei..idea b'sepah2 tp x nk kuar n jari jemari yg x runcing mcm cik jejari runcing tuh malas nak menaip..hohohoho..

So, arini aunty RF..hehe..yer..saya dh jadi makcik...yeayy..mama??soon..insya'allah..pray 4 me k..(^^,)
Tanggal 29 Ramadhan 1432H my dear elder (kakak sy sorg je ok) slmt melahirkan 'little princess'nye  pada malam itu dimana at that time takbir raya telah pun mula berkumandang di seluruh dunia...(^^,) hehe..ayat..haha..

K lah..malas nk mengarang ayat dah..jom layan gambar si kecil nei..nama die PutriSarah....

day 1..welcome 2 da world little princess

ada gaya Yuna x??hehe

assalamua'laikum semua...

saya dah 2 bulan...g tesco ngn tok ba..hihi
next time RF update pasal sorang lagi my little niece..hehe...daaa..
assalamua'laikum..(^^,)

Friday, October 14, 2011

Demam 'Bicara Hati'

Assalamua'laikum semua...

Lama rasanya RF x upload blog...huhu..xde mood satu hal pastu tetiba angin ape datang ntah membuatkan RF nk baca novel 'Bicara Hati'...hehe..RF bukan nya kaki novel....tapi kalo dh stat baca tu n citer tu dpt wat kan RF feeling b'bunga2..hurm..haruslah baca n kompen xleh stop la..(satu buku je pon)..hehe...rasanya sepanjang hidup hingga hari ni x sampai 10 buah novel yg RF baca...hehe...kalo x clap 'Bicara hati' nei novel yg ke 6 or 7 RF bace..hikhikhik..

Demam 'Bicara Hati' bermula bila RF nmpk satu gmbr n info nei kat FB pasal drama Bicara Hati yg bakal ditayangkan dekat Astro next month (Nov 2011)...n pelakon yg terlibat ialah Sharnaaz..die blakon sebagai Tengku Shahran (watak utama tue)..hehe...for me..dengan rupa n bakat die..sesuai lah sgt pegang watak Tengku Shahran..hehe... penuh dgn gaya,mutu ,keunggulan..huahuahua...then RF dpt tau yg drama nei sbenarnye dr novel 'Bicara Hati'..yup same tajuk drama tu ngn novel nye...hehe..pe lagi terus search pasal citernye..than RF found out,wahhh.. cerita nei sgt interesting...haha..trus jatuh cinta nk baca novel nei...n x sabar nk tgk drama nye plak..


Tengku Shahran..Bicara Hati...i like..sgt sesuai..hoho

Dalam drama Kasih Alia,Sharnaaz sebagai Qausar..sgt comel..hoho

Last month, Sharnaaz nei de gak blakon dalam citer Kasih Alia...die jadi adik tiri yg sgt baik n innocent..suke giler tgk watak Qausar dr kecik smpi la dh besar..tp Qausar masa kanak2 tu xtau la sape pelakonnye,n yg penting budak tu sgt comel n muke die sgt lah innocent..suke tgk...hehe..

Ok sambung sket lagi pasal 'Bicara Hati'..punya excited ngn novel nei, RF g la cari bukunye kt kedai..tp x jumpe pon...huhu.so, terpaksa la baca on9 kat blog nei.. http://mulotbua.blogspot.com/2009/02/novel-bicara-hati-bab1-bab3.html

X sempat nak cari novel dah abes pon baca citer nei..hehe..sgt happy ending..hurm nk tau camne punye happy..kene la baca sendiri..sepanjang baca cerita nei..hati asyik berbunga je.. n membuatkan RF rindu sgt2 ngn my dear hubby..hehe


nei cover novel 'Bicara Hati'..citer nei dh lama pon..tp RF baru dpt baca sekarang..hehe..

Nota crayon: Pelakon untuk watak Zahlia pon ok gak..comel...tapi x pnah tgk die blakon on lakonan die cmne pon x tau la kan..hehehe..pape pon hope citer nei best...

Thursday, September 22, 2011

BeRiBu SesaLaN...

Assalamua'laikum & have a gud day today..

1st time dengar lagu neh...wt x tau je..peh tu lelame dengar...then dgr lagi masa time citer Annisa kt tv3..fuhhhh...giler emo lagu nei..mmg membuatkn emosi terganggu lah..hehe..mmg sesuai la jd ost drama 'annisa' tu...ok la citer tu..jom layan lagu nei....hehe..

siap ngn lirik lagi..hee..lagu nei dinyanyikan oleh 3 suara yg bg aku, power la...sesuai lah dorg nei b'gabung...congrates 2 ning,jac n shila sbb wt aku emo giler dgr lagu nei..hohoho..

Thursday, September 8, 2011

..Nasi Daging Mama..

Assalamua'laikum brothers n sisters..

Sob..sob..semalam RF br stat posa 6..insya'allah sok nk masuk hari ke-3 posa..tetiba plak teringat nasi daging mama wat masa posa aritu..hukhuk..windunye..tanpa membebel panjang lg jom cekidout my feveret ever nasi daging from my dear mama...

tadaaa..nyum..nyum..siap ade air oren lg..

ini wajib kene ade..air asam..uishh..terliur dh nei..

antara side dish bila mkn nasi daging...yeayy..buah mlake pun ade..
nota crayon:
waa..trase nk terbang mlm nei gk nk blk kedah..hukhuk..oh nasi daging.. windunyee.. sob..sob..sob..

Wednesday, August 31, 2011

Salam Aidilfitri 1432H

Assalamua'laikum brothers & sisters..

Selasa,30 August 2011 bersamaan 1 Syawal 1432H..

To all bloggers n friends..







Nota crayon:
Ramadhan telah berlalu meninggalkan kita semua..semoga segala ibadah kita diberkati ALLAH swt dan teruskanlah amalan dan ibadah 'extra' yg kita lakukan sepanjang Ramadhan.. (jgn pulak abis je ramadhan,segala solat sunat dan mengaji quran pon tinggal jgk ye..teruskan lah jdkan amalan setiap hari)..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...