Friday, July 22, 2011

iNdaHnya JuMaaT....

Assalamua'laikum & have a gud day today...

Cepat nye masa berlalu..skejap je dah hari Jumaat..kan..really luv Friday..uols nk tahu kenapa..coz start je malam Jumaat which is on thursday..then turns to malam..dat one is already malam Jumaat la.. hati mula memberontak inginkan lebih kedamaian dan ketenangan...wahh ayat mcm best je kan..hee..hurm..tapi itulah realitinya yg diri ni alami... actually hari lain pon feelin' the same way but when Friday comes,the speciality is there..(^^,) tak tahu nk describe macam mn, but that feelin' really2 make me feel sgt selesa..not selasa ye..hee..


ok..so sambung citer blk..lepas je solat maghrib,as usual mesti baca surah Yasin..then after having solat isya' i'll met my 'bestfren'=sunat istiqarah...dari dulu sampai sekarang tu lah my 'teman setia'... tp ada jugak kadang2 terlupa di sebabkan bz dengan keje,design tu lah, ini lah,job itu..ini.. tapi 'sibuk' bukan alasan kan.. aishh..kalo tgk balik sume alasan tu, sbb DUNIA kan.. hurm..entah lah..


whatever it is,aku bersyukur sangat2 sebab sampai hari ini, saat ini, aku masih bernyawa,sihat,boleh bergerak ke sana ke mari, beribadah, mencari rezeki didunia sementara ini dan bekalan untuk akhirat kelak..dan aku tau..ape yang aku buat sekarang masih tak cukup.. Insya'allah, i'll try my very best untuk 'upgrade' TAQWA kepada ALLAH s.w.t.. dan aku akan slalu 'refresh' diri ni supaya jangan jadi 'follower' Dunia yg melampau2 sangat..(^^,) sebab dunia ni ibarat lautan yg dalam mcm kat 'bermuda triangle' tuh dan byk manusia tenggelam kt situ..so, kita kene bina 'kapal TAQWA' yg paling terbaekkkk..utk harungi lautan dunia nei..ok..so, uols keep support each other yea..we're brothers n sisters..Insya'allah ALLAH with the right one..

org kata sharing is caring rite..so,enjoy this..







TQ for lalulang here..

No comments:

Post a Comment

Kamsahamnidaa..Arigatoo..(^^,)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...